Fototineke's photoblog A selection of the best

Strépy-Thieu boat lift


Impressive elevator for boats on the Canal du Centre, Belgium.

Some more information from Wikipedia:

The Strépy-Thieu boat lift (French: L’ascenseur funiculaire de Strépy-Thieu) lies on a branch of the Canal du Centre in the municipality of Le Rœulx, Hainaut, Belgium. With a height difference of 73.15 metres (240.0 ft) between the upstream and downstream reaches, it is the tallest boat lift in the world, and will remain so until the Three Gorges dam boat lift in China is finished.

3 Responses Subscribe to comments


 1. Mike

  Zéér mooie constructie (én mooie foto), maar niet écht de beste investering die België ooit heeft gedaan 😉

  Aug 01, 2009 @ 13:48


 2. Tineke

  Bedankt voor het compliment.
  De lift ligt echt heel mooi geïntegreerd in het landschap (of beter: ze hebben het landschap er zo naar gemaakt).
  Waarom geen goede investering? Wordt ze niet veel gebruikt?

  Aug 01, 2009 @ 16:31


 3. Heather

  Wij waren hier nog niet zo lang geleden. Achter/Bij die miirtenrjl ligt Binche. Vooral als je de snelweg afgaat bij Roeulx is het een rommeltje met de wegwijzering. Wegopenbrekingen, omleidingen en nog meer rotzooi 🙁 .Waarschijnlijk ben je naar de scheepslift gegaan. Voor de duidelijkheid: Het Canal du Centre bestaat al een hele lange tijd. alleen het ‘scheepsliftsgedeelte’ en de omleiding van La-Louviere zijn nieuw. 1 nieuwe scheepslift in plaats van de vier oude dus 😉 . Mooie foto trouwens :). Een echt ‘typerend’ Waals landschap

  Nov 14, 2015 @ 04:48

Reply